Alle Dikteejs ingesproken

Handig voor wie het schrijven van alle edities van het Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol wil oefenen. Of wie moeite heeft met het lezen van de Tilburgse spelling en geholpen wordt door het geschreven Tilburgs uitgesproken te horen. Vanaf nu zijn alle Dikteejs die sinds 1994 zijn verschenen niet alleen in geschreven, maar ook in uitgesproken vorm beschikbaar op deze site.

Hans Hessels ontvangt de Cees Robben Trofee uit handen van den Böiger na zijn overwinning van het Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol in 2011.

Meervoudig winnaar van het Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol Hans Hessels heeft alle Dikteejs ingesproken. De gesproken versie is onder de uitgeschreven tekst van elk Dikteej opgenomen. Alle Dikteejs hebben een eigen deel op deze website.

Bediening
De gesproken dikteejs zijn te beluisteren door het bedieningspaneel onder elk Dikteej te gebruiken:


Door op het pijltje te drukken, kan het afspelen gestart (en ook weer gestopt) worden. In sommige browsers (o.a. Firefox) is het mogelijk om het afspelen te stoppen (en weer te laten beginnen) door op de spatiebalk te drukken. Handig als je mee wilt schrijven en na elk zinsdeel de opname even wilt stoppen.
De gesproken teksten zijn ook te downloaden naar de eigen computer of smart device en kunnen dan in een mediaspeler naar keuze afgespeeld worden.