Et Schrèèfatteljee voor mensen die in het Tilburgs willen schrijven

Het Tilburgs mag zich in een stijgende belangstelling verheugen. Van het recent uitgebrachte Kuifje-album in het Tilburgs, De Sieraoj van Bianca Castafiore, was de oplage van 5.000 exemplaren binnen twee maanden uitverkocht. Ook heeft de afgelopen jaren een honderdtal Tilburgers zich de spelling van het Tilburgs eigen gemaakt in de door de Stichting Tilburgse Taol georganiseerde Taolklas. De Bibliotheek Midden-Brabant en Stichting Tilburgse Taol vinden de tijd rijp om mensen die in de Tilburgse Taol willen schrijven bij elkaar te brengen in een Schrijfatelier: Et Schrèèfatteljee. In Et Schrèèfatteljee ontmoeten schrijvers van het Tilburgse dialect elkaar en is er ruimte om feedback te geven op elkaars werk.

In maart gaat Et Schrèèfatteljee van start. Het doel is dat de schrijvers regelmatig in een inspirerende omgeving samenwerken en elkaar verder brengen naar de uitvoering van hun droom: een eigen tekst (gedicht, verhaal, liedtekst, boek, etc.) schrijven in het Tilburgs. Voor €2,50 per bijeenkomst ben je verzekerd van een schrijfplek, koffie en thee en regelmatige bijdragen door schrijfprofessionals.

Heb je zin om samen te schrijven en te schrappen en wil je graag meer informatie? Kom dan naar de gratis informatiebijeenkomst op maandagavond 29 februari in de Bibliotheek Centrum, Koningsplein. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via coosjevanderpol@bibliotheekmb.nl.

Bibliotheek Centrum, maandag 29 februari 2016, om 19.30 uur

Et Schrèèfatteljee is een samenwerking tussen de Bibliotheek Midden-Brabant en Stichting Tilburgse Taol 

De Bibliotheek Midden-Brabant
De Bibliotheek Midden-Brabant is met 16 vestigingen de grootste culturele instelling in haar werkgebied: de gemeenten Tilburg, Loon op Zand, Oisterwijk, Goirle, Hilvarenbeek en Waalwijk. Bibliotheek Midden-Brabant heeft circa 165 medewerkers die per jaar 1,5 miljoen bezoekers ontvangen en 3 miljoen uitleningen realiseren. Als openbare bibliotheek voorzien wij 337.000 mensen van informatie, educatie en cultuur.

Stichting Tilburgse Taol
De Stichting Tilburgse Taol (STT) is in 1993 opgericht. STT stelt zich ten doel het vestigen van de aandacht van een groot publiek op het culturele belang van het Midden-Brabantse dialect. Voorbeelden van STT-activiteiten zijn: de uitgave van een Tilburgs Kuifje-album, een Tilburgs Kookbuukske, een Tilburgs woordenboek en een Tilburgs leesplèngske, de organisatie van de Taolbèttel, het Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol en de liedjeswedstrijd Kènderkwèèk voor Tilburgse basisscholen.