Leer goed Tilburgs schrijven in acht avonden

Tilburgse Taolklas weer van start


De Stichting Tilburgse Taol start half april wederom met een cursus om het schrijven van de Tilburgse Taol onder de knie te krijgen.


Tegenwoordig is het helemaal hip om in het Tilburgs te communiceren. Maar… het schrijven daarvan is verre van gemakkelijk. Tijdens de cursus gaan we aan de slag met de klanken, met de Tilburgse spellingsregels en met de oorsprong van typisch Tilburgse uitdrukkingen. Serieus, maar ook met de nodige humor. Docent van de taolklas is Nicole de Jong: zij volgt hiermee Petra Robben op, die zes jaar geleden het initiatief nam voor de cursus.

Spellen en schrijven
De doelstelling van de cursus is vooral het goed leren spellen en schrijven, volgens de spellingsmethode ‘Sterenborg’. De acht cursusavonden zijn dan ook echte taallessen met het oefenen van de Tilburgse klanken en vooral het schrijven van woorden en zinnen. De cursus (met daarnaast oefeningen voor thuis) wordt afgesloten met een examen in november, tijdens Et Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol.

Locatie en data
De acht bijeenkomsten vinden plaats op maandagavond:
18 april, 9 mei, 23 mei, 6 juni, 20 juni, 12 september, 26 september en 10 oktober.
Locatie: Montessoribasisschool De Elzen, Elzenstraat 14 A, 5038 HD Tilburg (Centrum).
De lestijden zijn van 19.30 tot 21.30 uur. De kosten bedragen € 75,- p.p.
Eventuele aanschaf van het woordenboek ‘Goedgetòld’ is op eigen kosten.

Over de docent
Nicole de Jong richtte vijf jaar geleden het Tilburgs Taolbuuroo op, is bestuurslid van de Stichting Tilburgse Taol, schrijft columns in het Tilburgs, geeft taoladvies en is sinds twee jaar juryvoorzitter van Et Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol.


Meer informatie en aanmelden
Deelnemen aan de taolklas? Stuur een mail aan Theo van Iersel (secretaris@tilburgsetaol.nl). Uiterste aanmelddatum is vrijdag 1 april. De belangstelling voor de Taolklas blijkt zo groot te zijn, dat we inmiddels het maximale aantal aanmeldingen hebben. U kunt zich nog steeds opgeven, dan wordt u op de wachtlijst geplaatst. Wellicht kunt u dan dit jaar nog deelnemen, als mensen afvallen. Anders bent u alvast aangemeld voor de Taolklas van volgend jaar.