Taolbèttel

Taolbèttel 2017

De Tilburgse Taolbèttel 2017 vindt plaats op zaterdagavond 4 november 2017 om 20.00 uur in MIDI Tilburg. We hebben het maximum aantal teams dat we kunnen inschrijven bereikt. Maar het kopen van kaarten voor de Taolbèttel 2017 is nog steeds mogelijk via het Taolbèttel Tikketketoor

Doede ok meej? Òf komde kèèke? Et wòrt ene kaaj gezèllegen aovend. 
De kosten voor deelname zijn slechts € 10,- per persoon en € 40,- per team van vijf personen
Zörregt dègge op tèèd oew intreejkaortjes bestèlt, want vol is vol.
De teams kunnen zich aanmelden tot 25 oktober en de losse toegangskaartjes zijn te bestellen tot 1 november a.s.

[[ De spelattributen bij de Taolbèttel zijn mede mogelijk gemaakt door Dozenhandel Brabant BV.]] 


Taolbèttel
Ieder jaar, op de eerste zaterdag van november, organiseert de Stichting Tilburgse Taol de Tilburgse Taolbèttel met daarin het Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol. Dit jaar op deze ‘gezèllegsten aovend van Tilburg’ komt het spelelement sterker dan ooit terug in de Taolbèttel. Met nieuwe spelrondes en uitdagende opdrachten. De bèttel wordt een echte strijd. 

Wè haawet in?
Verschillende teams strijden met elkaar om de titel ‘Et Biste Bèttel Tiem’, het team met de meeste kennis van onze stad en de Tilburgse Taol. De Taolbèttel wordt gestreden in vijf rondes, waarin vragen over Tilburg en de Tilburgse Taol de revue passeren. Uiteraard is de belangrijkste ronde het Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol. Van ieder team mag een van de leden meeschrijven aan het Dikteej om zo extra punten voor het team te verdienen. Maar er wordt niet alleen gebètteld. Het is een avond vol spel, spanning en sensatie met optredens van diverse artiesten.Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol
Dit jaar gaan de Dikteejschrèèvers een uur voor aanvang van de avond aan de slag met Et Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol. Zo krijgen zij de rust en de ruimte om zich te concentreren op het Dikteej en krijgt de jury daarna extra tijd om alles na te kijken. De deelnemers van de Taolklas doen met dit Dikteej hun ‘eindexamen’ en ontvangen tijdens de avond hun certificaat. De winnaar van het Dikteej ontvangt - net als andere jaren - de Cees Robben bokaal, de wisselbeker voor degene die het Dikteej maakt met de minste fouten. Tijdens een van de rondes van de Taolbèttel komt het Dikteej natuurlijk ook aan bod, maar dan speciaal voor het publiek en als bèttel-onderdeel. 

Alvast oefenen? Bekijk de Dikteejs van de afgelopen jaren.

Vraoge?
Hebt u nog vragen? Stuur een bericht aan info@tilburgsetaol.nl

Eregalerij

Taolbèttel

2016: Fèèn Femielie

Aan de Taolbèttel werd deelgenomen door 11 teams. Aan de hand van vragen over de diverse onderdelen van de avond, inclusief het Dikteej, konden de teams punten verdienen. Het uiteindelijk winnende team van de Taolbèttel werd het team Fèèn Femielie. Na de vragenrondes stonden zij gelijk in punten met het team van de Cees Robben Stichting, maar omdat hun teamcaptain bij het Dikteej minder fouten had, zijn zij winnaar geworden van de wisselbeker 2016. Een terugblik op de avond.

2015: Èègewèès is ok wèès 
Na een spannende shootout-vraag is het team Èègewèès is ok wèès winnaar van de Taolbèttel geworden. Dit team van leerkrachten bleek voldoende kennis in huis te hebben om onder andere de winnaars van de eerste Tilburgse Taolbèttel te verslaan. Een terugblik op de avond, in tekst en beeld. 

2014: Sjèk Sjèk èn de Vloejkes 
De 1e Tilburgse Taolbèttel werd gewonnen door het team Sjèk Sjèk èn de Vloejkes. Dit team bestond uit onder meer voormalig tweevoudig Dikteej-winnaar Hans Hessels en nieuwbakken Dikteej-winnares Esther Nagtegaal. Het team eindigde na een spannende strijd met een gelijk puntenaantal als team Boekenschop. Teamcaptain Hans Hessels beantwoordde de beslissende vraag beter. Fotoverslag van de avond.

 

Grôot Dikteej van de Tilburgse Taol

Winnaars van het Dikteej van de afgelopen jaren: 

2016: John van Krieken

2015: Angela van Abeelen

2014: Esther Nagtegaal

2013: Angela van Abeelen

2012: Angela van Abeelen

2011: Hans Hessels

2010: Hans Hessels

2009: Petra Robben

2008: Petra Robben

2007: Petra Robben

2006: Henriëtte Vunderink

2005: Henriëtte Vunderink

2004: Henriëtte Vunderink